Wat is NLP? De term NLP is afkomstig van Neuro Linguistisch Programmeren. Het staat voor de waarneming van de wereld en mensen en hoe je als persoon daarop reageert. Het is een methodiek voor persoonlijke ontwikkeling,training en coaching en communicatieverbetering.

Hoe is NLP ontstaan?

Neuro Linguistisch Programmeren is ontstaan in de jaren 70 in Amerika. NLP is bedacht door Richard Bandler en John Grinder. Deze twee heren zijn de grondleggers van de hedendaagse NLP trainingen. Het is ontstaan door verschillende stromingen samen te voegen, zoals Gedragstherapie, Hypnotherapie en Gestalttherapie.

Wat doet NLP met je en wat is het doel?

NLP helpt je jezelf te ontwikkelen om deze 3 gebieden: Neurologisch: Dit zijn alle gebeurtenissen in je leven die onze hersenen hebben opgeslagen. Deze gebeurtenissen hebben invloed gehad, deze ervaringen beïnvloeden je nog steeds op deze dag. Dit gedrag wordt automatisch overgenomen zonder dat je er bij stil staat. Linguistisch: Gaat over de gehele communicatie. Dus verbale en non-verbale communicatie. Hoe jij met mensen omgaat en hoe jij reageert op bepaalde situaties.

Programmeren: Het veranderen van negatieve gedachten en gebeurtenissen naar positieve gedachten en gebeurtenissen. Dit heeft veel invloed op je gedrag, je stemming en gedachten.

Het doel van NLP trainingen is om grip te krijgen op emoties en deze te kunnen beïnvloeden door gebruik van psychologische technieken. Het uitstekend kunnen communiceren met anderen en reacties ontvangen. Analyseren van jezelf en anderen zodat je jezelf of anderen persoonlijk kan verbeteren. Het meer plezier krijgen in het leven en je omgeving motiveren.

Nadat je een NLP training hebt gevolgd zul je merken dat je persoonlijke ontwikkeling is gegroeid!

Succes van NLP cursussen

Het succes van een NLP cursus is gegarandeerd, je zult namelijk een examen moeten afnemen en halen om een certificaat te ontvangen.

Wat is NLP?